Mátyás Király Óvoda elnevezéssel átadták Ásotthalom nagyközség megújult óvodáját, melyre 126 millió forintot fordított a település önkormányzata.

 


Toroczkai László polgármester kiemelte, a Településfejlesztési Operatív Programban 2017-ben megnyert 95 millió forintot további 31 millió forinttal egészítette ki az önkormányzat

Teljesen új, a szabványoknak megfelelő konyha épült, új torna szobát adtak ma át. A pályázati felújításba tervezett beruházásokon túl önkormányzati önerőből megújították a csoportok teraszait, ahol új burkolat, napvitorla került a csoportszobák elé. A TOP forrás mellett további 2,5 millió forintból felszerelték a tornaszobát mozgásfejlesztő eszközökkel.

.                                                                                     

A Mátyás királyról elnevezett intézmény idén ősztől a bölcsődével összevonva többcélú intézményként működik, mondta el Csontosné Kruzslic Ildikó intézményvezető. 

A felújítás újabb beruházásokkal folytatódik majd a jövőben, hangsúlyozta Toroczkai László polgármester, így tovább bővül majd az óvoda, és újabb bölcsőde is épül még a növekvő gyermeklétszámra tekintettel. A zavartalan évkezdéshez új eszközök beszerzésére 1 millió forintnyi civil támogatást is átadott Toroczkai László.

Facebook