A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatala értesíti ügyfeleit, hogy a Földhivatal 2022. január 1-től a Mórahalom, Szegedi út 84. szám alatt fogadja ügyfeleit.
 
Ugyanezen címen van lehetőség kormányablak ügyeket is intézni.
 
2022. január 1-től a Városházán megszűnik a szociális és gyámügyi ügyintézés, ettől az időponttól ezen ügyekkel kapcsolatos ügyek intézése is a Mórahalom, Szegedi út 84. szám alatt érhető el.

A Harkály Vendégházat 2021. áprilisában nyitottuk meg Ásotthalom központjában, a Bűbáj Élménybirtok területén. Egész évben várjuk a pihenni vágyó vendégeinket!
 
Vendégházunk a Tömörkény-ház közvetlen szomszédságában található.
A Tömörkény-ház, ahogy neve is mutatja, Tömörkény István, író, családjának a tulajdonában állt, az egykori balástyai határon, egészen a 18. századtól kezdve.
Mielőtt még teljesen az enyészeté lett volna, Ásotthalom Nagyközség Önkormányzata megmentette és az eredeti anyagok felhasználásával építette újjá. Nemcsak a népi építészet jeles emléke, hanem irodalmi és művelődéstörténeti emlék is.
A tanya történetében, amint arról Tömörkény István több novellája is beszámol, fontos szerepet játszott a híres-hírhedt betyárkirály, Rózsa Sándor is.
A Tömörkény-ház szomszédságában található a Rózsa Sándor életét bemutató Rózsa Sándor Élményház, amely mozi, panoptikum és múzeum is egyben.
Szálláshelyünk könnyen megközelíthető gépjárművel, buszjáratokkal, de a vállalkozó kedvűek kerékpárral is érkezhetnek, mivel településünk is kapcsolódott belterületi kerékpárútjával az országos hálózathoz.
Mindkét szoba önálló inverteres klímaberendezéssel, TV-vel, ingyenes kábeltv csomaggal és wifi-vel vehető igénybe. Ágyneműt és törölközőt biztosítunk.
Gyermekbarát szálláshelyként, a legkisebbekre is gondolva, 3 éves korig babaágyban aludhatnak és etetőszéket is tudunk adni előre jelzett igény alapján.
Az érkezőket már 13,00 órától várjuk, de egyeztetés alapján ettől eltérő időpont is lehet, illetve a szobák elhagyására legkésőbb 11,00 óráig kérjük vendégeinket
 
Dohányzás csak a kijelölt helyen (udvar)!
 
Étkezés:
A feltüntetett szobaárak ellátás nélkül értendők. Azonban egy teljesen felszerelt (gáztűzhely, hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, kávéfőző, teafőző, kenyérpirító, vízforraló, edények, tányérok, evőeszközök, poharak, csészék és bögrék) konyha áll rendelkezésükre, ahol ingyenes a tea- és kávé fogyasztható.
Grillezésre, bográcsozásra van lehetőség.
 
Egyéb szolgáltatások:
A szálláshelyhez közel a mindennapi szolgáltatások megtalálhatók, virágüzlet, dohányboltok, élelmiszerboltok és pékség, zöldség- és gyümölcskereskedés, vegyesbolt, szépségszalonok, barkács- és szerszámkereskedés, állatorvosi rendelés.
Ételrendelésre és helyben fogyasztásra is van lehetőség a közelben lévő helyi étteremben és pizzázókban, ahol mindig frissen és igényesen elkészített ételekkel szolgálják ki a vendégeket.
 
Kerékpárokat (gyereküléssel is) lehet kölcsönözni.
 
Parkolási lehetőség: közvetlenül a szálláshely mellett van.
 
Fizetési szabály:
Az előlegen felüli összeg érkezéskor készpénzben vagy azonnali utalással lehetséges.
A Takarékbank kirendeltségénél bankautomata is működik.
 
Megkérjük Vendégeinket, hogy az érkezés napján a várható érkezés előtt 30 perccel hívjanak bennünket.

 

Facebook