Az előrejelzés a jobb felső sarokban található modulra kattintva érhető el.

A megjelenő oldalon láthatóak az aktuális adatok. Az előrejelzés a jobb (vagy bal) oldali kis nyilra kattintva érhető el.

A következő képernyőn az alábbi adatokat találjuk:

Az előrejelző alkalmazásnak három, egymás alatt elhelyezkedő, vízszintesen gördülő sávja van.
A legfelső, „aktuális adatok” előzőekben ismertetett három paraméterén kívül, további négy paramétert olvashatunk le az alábbi, balról-jobbra futó sorrendben: aktuális páratartalom, napsugárzás- intenzitás, harmatpont és levélnedvesség.
A páratartalom értéke értelemszerű, a napsugárzás-intenzitás piktogramjának színe az érték növekedésével egyre vörösebb, így a káros szint elérése esetén előzetes figyelmeztetést, vagy akár riasztást is kiadhat a település. A harmatpont azt a hőmérséklet értéket mutatja, amely az egyéb hőmérsékleti adatokból számítottan adódik és amely °C-on a levegő páratartalma lecsapódik és többek között csúszós utakra számíthatunk. A levélnedvesség értéke a megelőző óra azon összegzett perceit mutatja, amikor az időjárási viszonyok között a növényzet levelei nedvesek voltak. Ez az érték igazában a mezőgazdaságban dolgozókat segíti, többek között a permetezés időpontjának és a permetezőanyag és adalékainak kiválasztása tekintetében.

A középső, vízszintesen gördülő sáv, az elkövetkező 24 óra időjárását jelzi előre a legfontosabb paraméterekkel: hőmérséklet, napsugárzás-intenzitás, felhősödés, csapadék.

A legalsó vízszintes gördülő sáv a következő öt nap előrejelzését adja meg napszakok (6 órás intervallum) feltüntetésével. A piktogramok értelmezése a fentiekből adódóan értelemszerű.

Facebook