Ugrás a tartalomhoz Ugrás a főmenühöz Ugrás a lábléchez

Tájékoztató kéményseprőipari tevékenységről Ásotthalom nagyközség vonatkozásában

Tájékoztató kéményseprőipari tevékenységről Ásotthalom nagyközség vonatkozásában

 

Tájékoztatjuk az ásotthalmi ingatlantulajdonosokat, hogy a kéményseprőipari szolgáltatást Ásotthalom nagyközség közigazgatási területén a Szegedi Kéményseprőipari Kft. végzi az önkormányzat fennálló szerződése értelmében az idei évben 2024. februártól június 30-ig.

A 2015. évi CCXI. tv. értelmében a kéményseprő-ipari tevékenységet a jogszabályban kijelölt szerv látja el. 2016. július 1. óta a katasztrófavédelem teljes körű kéményseprőipari közfeladatot lát el a lakosság körében azokon a településeken, amelyeken addig a katasztrófavédelem által kijelölt közérdekű szolgáltató biztosította az átmeneti ellátást, továbbá ott, ahol az önkormányzat felmondta a közszolgáltatási szerződését. Ásotthalom folyó szerződése – a Képviselő-testület döntése értelmében 10 évre szólt – a fenti törvényi előírásokat követve a törvény ereje által 2024. június 30-án szűnik meg.

2024-ben tehát az első félévben változatlanul vehetik igénybe a lakosok a Szegedi Kéményseprőipari Kft. szolgáltatását a megszokott szolgáltatást végző kéményseprő által.

  1. júliusától a katasztrófavédelem veszi át Ásotthalom kéményseprő-ipari közfeladatainak ellátását is. Tevékenysége sormunka keretében és sormunka keretén kívül, megrendelés alapján ellátandó feladatokból áll.

További tájékoztatás, kéményseprő-ipari szolgáltató keresése:

https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/