Ugrás a tartalomhoz Ugrás a főmenühöz Ugrás a lábléchez

Batáta

Batáta

Hazánkban egyedülálló színvonalon folynak fajtakísérletek és fajtanemesítések Ásotthalmon, továbbá egyedülálló a Batáta Baráti Kör önzetlen közösségi kezdeményezése. Az ásotthalmi batáta országosan ismert, folyamatosan keresett fajta, melyet postai úton és kereskedőkön keresztül is értékesítünk, de a településre érkező vendégek is gyakorta keresik.

Ásotthalom településen több mint 20 éve folyik batátatermesztés és nemesítés. Mára számos helyi lakos termel édesburgonyát és saját, regisztrált fajtával rendelkezünk.

Az „Ásotthalmi-12”-es fajta a helyi adottságokhoz és a várható éghajlatváltozáshoz kitűnően alkalmazkodó fajta.

A településen működik Batáta Baráti Kör, ahol rendszeresen termesztési és piaci tapasztalatokkal segítik egymást a tagok. Az édesburgonya számára az ásotthalmi tiszta, sárga homok és a meleg, napsütéses időjárás ideális termesztési körülményeket nyújt

Ásotthalmon szerte számos termelő termel batátát és készít belőle kiváló ételeket. Az ásotthalmi batáta országosan kapható zöldség-gyümölcs boltokban, közvetlen terítéssel, nagybani piacokon (kiskundorozsmai és budapesti) keresztül, valamint a www.batata.hu oldalról csomagküldéssel.

Széchenyi 2020 - Magyarország Kormánya, Európai Unió Európai Szociális Alap. Befektetés a jövőbe.