Ugrás a tartalomhoz Ugrás a főmenühöz Ugrás a lábléchez

Tóth Pincészet – Vitifarm Kft.

Tóth Pincészet - Vitifarm Kft

A Tóth Pincészet az évezredes múltra visszatekintő Csongrádi borvidékhez tartozó Ásotthalmon található. A borvidék legdélibb csücskében fekvő területeiken a napsütéses órák kiemelkedően magas számának, a löszös homoktalaj egyedi összetételének és lelkiismeretes munkájuknak köszönhetik a boraik alapanyagául szolgáló szőlő kiváló minőségét.

A Tóth Pincészet Vitifarm Kft. néven 1991-ben alakult szőlőtermesztés és borászati tevékenység céljából. Szőlőterületei a néhány hektáros nagyságról a 2000-es évek elejéig folyamatosan emelkedve elérték a 67 hektárt. Jelenleg kb. 50 hektár területen gazdálkodnak, melyek egy része Ásotthalmon, a többi Mórahalom kissori határában található.

A borászat kizárólag saját területén termett szőlőt dolgoz fel.

Három fő szőlő – és borfajtája a karakteres savtartalmú Rajnai rizling, a gyümölcsös és vadvirágos Chardonnay és az intenzív illatú Ottonel muskotály.

Pincészetük a térségben egyedülálló módon csak igyekszik a homoki borok népszerűsítéséhez hozzájárulni. Munkájuk során törekednek arra, hogy a borok minőségével és minél szélesebb körű megismertetésével ne csak maguk, hanem településük, Ásotthalom hírnevét is növeljék. Borversenyeken, fesztiválokon rendszeresen megjelennek, ahol a környék borászatait egyedüliként szokták képviselni. Címkéiket is a körzetben található, Csodaréten nyíló virágok ihlették.