Ugrás a tartalomhoz Ugrás a főmenühöz Ugrás a lábléchez

Új hulladékgyűjtő edények osztása – tájékoztató

Tájékoztató a hulladékgyűjtő edények kiosztásáról

 

 

A szelektív hulladékgyűjtés elősegítése érdekében a Szolgáltató új edényeket vezet be a hulladékgyűjtésbe térségi szinten. Az új gyűjtőedények kizárólag lakossági felhasználásra adhatók ki, azon települési ingatlan tulajdonosok részére, akik érvényes hulladékszállítási közszolgáltatási szerződéssel rendelkeznek.

A gyűjtőedények az adott ingatlanhoz kapcsolódóan kerülnek kiosztásra, ebből adódóan, ha az ingatlanban tulajdonosváltozás következik be, akkor azt az ingatlan részeként kell kezelni és a közszolgáltatási szerződés átírásával együtt kerül az új tulajdonos nevére.

 

Sárga fedeles szelektív gyűjtő edény csak annak adható ki, aki korábbi pályázatból még nem kapott ilyen típusú edényzetet.

Barna fedeles zöld hulladék gyűjtőedény minden szerződött ügyfélnek kiosztásra kerül minden településen, mivel ilyen gyűjtőedény ez idáig nem volt a közszolgáltatási rendszerben.

 

Az edények kiosztásával kivezetésre kerül a korábbi sárga zsákos és zöld zsákos gyűjtés is. Ez ténylegesen azt jelenti, hogy a lakosságnál kint lévő gyűjtőzsákok, ha kihelyezésre kerülnek, akkor még elszállításra kerülnek, de már nem ad a gyűjtést végző új csere zsákot.

 

HULLADÉKGYŰJTŐ EDÉNYEK KIOSZTÁSI IDŐPONTJAI:

 

  1. június 20. csütörtök 9-17 óráig
  2. június 21. péntek 9-17 óráig

 

Pótnapok:

  1. június 27 csütörtök 9-17 óra
  2. június 28. péntek 9-17 óra

Helye: Településüzemeltetési Központ telephelye,
Ásotthalom, Királyhalmi utca 53-55.

 

Az átvételhez szükséges adatok:

Átvevő neve, címe, levelezési címe, átvevő közszolgáltatási szerződésének azonosító száma, elérhetősége.

Az átvételkor átadás-átvételi jegyzőkönyvet kell aláírni. Amennyiben nem az adott közszolgáltatási szerződéssel rendelkező fél veszi át az edényt, kérjük, meghatalmazást hozni az átvevő részére.

Letölthető meghatalmazás:

Meghatalmazás minta

Meghatalmazás minta

Széchenyi 2020 - Magyarország Kormánya, Európai Unió Európai Szociális Alap. Befektetés a jövőbe.