Ásotthalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II.14.) önkormányzati rendeletében a községi kitüntető címek adományozásáról döntött, melyek minden évben ünnepélyes keretek között a Falunapon kerülnek átadásra.

  •  „Ásotthalom Nagyközség Díszpolgára” cím adományozható annak a természetes személynek, aki a község életében jelentős - a társadalmi, a gazdasági, a tudományos, a kulturális és a művészeti élet területén nyújtott -, kimagasló tevékenységet végzett.

 

  • Az „Ásotthalom Nagyközség Díszpolgára” cím egyaránt elismerhet jelentős életművet, alkotást, szellemi produktumot, tudományos eredményt, kiemelkedő színvonalú munkát. Az adományozás feltétele, hogy az elismert tevékenység Ásotthalom községhez eredményében és hatásában kötődjön. Az „Ásotthalom Nagyközség Díszpolgára” cím már nem élő (posztumusz) személy részére is adható. 

 

  • „Ásotthalomért Érdemérem” adományozható annak a természetes személynek, civil szervezetnek vagy közösségnek, aki a település életében jelentős közösségszervező, társadalmi,  tudományos, gazdasági, kulturális, sport vagy művészeti életben- kimagasló tevékenységet végzett. (Az „Ásotthalomért Érdemérem” egy évben maximum 2 természetes személynek, civil szervezetnek vagy közösségnek adható.)     

Kérjük, hogy írásos javaslataikat az indoklásokkal együtt július 9-én (pénteken) 12,00 óráig juttassák el a Polgármesteri Hivatal titkárságára, illetve küldjék meg a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

 

                     Ásotthalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete

 

                                                    nyomtatvány

                    Díszpolgári cím és emlékplakett adományozottak kimutatása

 

 

Facebook