Ugrás a tartalomhoz Ugrás a főmenühöz Ugrás a lábléchez

Javaslatok kérése kitüntető címek adományozásához 2023

Javaslatok kérése

 

Ásotthalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2023.(III.28.) önkormányzati rendeletében a községi kitüntető címek adományozásáról döntött, melyek minden évben ünnepélyes keretek között a Falunapon kerülnek átadásra. 

 

„Ásotthalom Nagyközség Díszpolgára” „Ásotthalom Nagyközség Posztumusz Díszpolgára” cím adományozható annak a természetes személynek, aki a település életében jelentős – a társadalmi, a gazdasági, a tudományos, a kulturális és a művészeti élet területén nyújtott – és kimagasló tevékenységet végzett.

„Ásotthalom Tiszteletbeli Díszpolgára”, „Ásotthalom Nagyközség Posztumusz Tiszteletbeli Díszpolgára” cím adományozható a történelmi Magyarország elcsatolt területein élő polgárok részére, az Ásotthalom és a testvértelepülések közötti kapcsolatépítésében elért jelentős, kimagasló tevékenység elismerése céljából.

„Ásotthalomért Érdemérem” adományozható annak a természetes személynek, civil szervezetnek vagy közösségnek, aki a település életében jelentős közösségszervező, társadalmi, tudományos, gazdasági, kulturális, sport vagy művészeti életben- kimagasló tevékenységet végzett.

„Közbátorságért-díj” adományozható annak a természetes személynek, civil szervezetnek vagy közösségnek, aki önzetlenül, akár saját biztonságát is kockára téve védi a közvagyont, és kiemelten sokat tesz településünk közbiztonságáért.

„Ásotthalom Nagyközség Vállalkozója” vagy „Ásotthalom Nagyközség Vállalkozása” cím adományozható annak a természetes személy vállalkozónak, vagy vállalkozásnak, aki illetve amely kimagasló tevékenységet végez valamely vállalkozásban, és e révén hozzájárul a település fejlődéséhez, ismertségének növeléséhez, jó hírnevének öregbítéséhez.

Kérjük, hogy írásos javaslataikat részletes, minden fontos okra kiterjedő indoklásokkal együtt 2023. június 26-án 16,00 óráig juttassák el a Polgármesteri Hivatalba személyesen, postai úton, vagy a e-mail címre.

 

 

Széchenyi 2020 - Magyarország Kormánya, Európai Unió Európai Szociális Alap. Befektetés a jövőbe.