Ugrás a tartalomhoz Ugrás a főmenühöz Ugrás a lábléchez

Javaslatok kérése kitüntető címek adományozásához

Javaslatok kérése

 

Ásotthalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II.14.) önkormányzati rendeletében a községi kitüntető címek adományozásáról döntött, melyek minden évben ünnepélyes keretek között a Falunapon kerülnek átadásra. 

 

 „Ásotthalom Nagyközség Díszpolgára” cím adományozható annak a természetes személynek, aki a község életében jelentős – a társadalmi, a gazdasági, a tudományos, a kulturális és a művészeti élet területén nyújtott -, kimagasló tevékenységet végzett. 

 

 Az „Ásotthalom Nagyközség Díszpolgára” cím egyaránt elismerhet jelentős életművet, alkotást, szellemi produktumot, tudományos eredményt, kiemelkedő színvonalú munkát. Az adományozás feltétele, hogy az elismert tevékenység Ásotthalom községhez eredményében és hatásában kötődjön. Az „Ásotthalom Nagyközség Díszpolgára” cím már nem élő (posztumusz) személy részére is adható. 

 

Ásotthalomért Érdemérem” adományozható annak a természetes személynek, civil szervezetnek vagy közösségnek, aki a település életében jelentős közösségszervező, társadalmi, tudományos, gazdasági, kulturális, sport vagy művészeti életben- kimagasló tevékenységet végzett. 

 

Kérjük, hogy írásos javaslataikat részletes, minden fontos okra kiterjedő indoklásokkal együtt 2022. június 30-ig juttassák el a Polgármesteri Hivatalba személyesen, postai úton, vagy a e-mail címre.