Ugrás a tartalomhoz Ugrás a főmenühöz Ugrás a lábléchez

TOP-1.4.1-19-CS1-2019-00018, „Bölcsőde kialakítása Ásotthalmon”

Bölcsőde kialakítása Ásotthalmon

Támogatás összege: 316 622 469 forint

Támogatás intenzitása: 100 %

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2022. december 29.

A projekt kódja: TOP-1.4.1-19-CS1-2019-00018

A projekt célja:

A projekt célja a települési bölcsődei ellátás férőhelybővítése, amely hozzájárul a bölcsődei ellátási formák hozzáférésének javításához, támogatva ezzel a kisgyermekeket nevelő szülők munkavállalásának elősegítését.

A projektben megvalósuló tevékenységek további célja, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentse a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtse a hatékony bölcsődei ellátás infrastrukturális feltételeit, ezzel támogatva a kisgyermekes szülőket. A projekt keretében tervezett komplex akadálymentesítés elősegíti a mozgáskorlátozottak és egyéb fogyatékossággal rendelkező személyek közszolgáltatáshoz való egyenlő hozzáférését.

A megvalósítás helyszíne: 6783 Ásotthalom, Tölgyfa utca 1. (hrsz: 444/17).

Műszaki-szakmai eredmények:

A projekt keretében egy új bölcsődei épület került megépítésre, a bölcsőde kialakításához szükséges eszközök kerültek beszerzésre, továbbá játszóudvar, kerékpártámasz és parkolóhely került kialakításra.

Az új épület indokoltsága, hogy Ásotthalmon a jelenlegi infrastrukturális adottságok nem tudják megfelelően kielégíteni a bölcsődei ellátás iránti igényt. Az új férőhelyek létesítésének szükségességét továbbá a Kormány gyermekvállalás feltételeinek javítását szolgáló intézkedései is alátámasztják, mivel a születési számokban további javulás várható. Jelen fejlesztés révén 2 db csoportszoba került kialakításra, amely további 24 új férőhelyet biztosít.

– A bölcsődei ellátást nyújtó új intézmények/szolgáltatások száma: 1 db

– A bölcsődei ellátást nyújtó intézmény/szolgáltatás új férőhelyeinek száma: 24 db

– Bölcsődében, mini bölcsődében, családi bölcsődében újonnan létrehozott munkahelyek száma: 5 db

A projekt keretében megvalósult tevékenység az eszközbeszerzés, a játszóudvar kialakítása, parkoló-férőhely kialakítása és kerékpártámasz kiépítése. Az új építés során teljes az akadálymentesítés. Energiahatékonysági intézkedések az új építésre vonatkozó szabályok szerint kerültek betervezésre.

 

Széchenyi 2020 - Magyarország Kormánya, Európai Unió Európai Szociális Alap. Befektetés a jövőbe.